top of page

Om mig

Åsa Fröberg Ek, samtalsterapeut, terapeut, samtalscoach, handledare, personalvetare, psykolog, terapi, Upplands Väsby, psykosyntes, samtalsstöd

Åsa Fröberg Ek

Diplomerad Samtalsterapeut, Samtalscoach & Personalvetare

Jag heter Åsa Fröberg Ek och driver Iremia, som betyder "lugn och ro" på grekiska. Jag är diplomerad Samtalsterapeut, Samtalscoach, Personalvetare, mamma, maka, vän, dotter, medmänniska. Enda sen barnsben har jag varit intresserad av människor och av att förstå hur och varför vi fungerar som vi gör. En inre dragning att hjälpa och att få göra gott här i världen. I min yrkesroll får jag äran att göra just detta i form av givande samtal med ett fantastiskt spektra av klienter. 

 

Erfarenhet/utbildning

 

Efter att ha jobbat som elevassistent och barnskötare i ca 10 år, böt jag bana och blev istället Personalvetare där jag arbetade med HR och kommunikation.  Kombinationen ohälsosam arbetsplats och det faktum att jag var en högpresterande "duktig flicka" bidrog dock till att jag fick kraftiga stressymtom, som följdes av sjukskrivning, förvirring, rädsla och ett ifrågasättande kring hela min tillvaro.

 

Med hjälp utifrån började dock pusselbitar successivt lägga sig tillrätta och jag fick mer och mer ifatt i mitt eget värde, min vilja och längtan, vilket resulterade i att jag valde att skola om mig till Diplomerad Samtalsterapeut och Samtalscoach. Och så tacksam jag är över denna resa idag. Att lyssna på och stötta andra har alltid legat mig varmt om hjärtat, och idag får jag jobba med det jag brinner för. Tänk vad som kan hända när längtan blir större än rädslan.

 

Under min 4-åriga terapeut-/coachutbildning gick jag 100 h egen terapi samt utövade 100 h samtal med träningsklienter. Jag har en basutbildning i integrativ Psykoterapi (sk. steg 1) med Psykosyntes som grund samt inkludering av KBT, ACT, Schematerapi, Relationell terapi samt Mindfullness. Som Diplomerad Samtalscoach är jag certifierad via EMCC (European Mentoring and Coaching Council), och som medlem i Psykosyntesförbundet är jag bunden att följa deras etiska regler. Jag behandlar dina personuppgifter enligt GDPR.

Diplomerad Samtalsterapeut (HumaNova, 2018)
Diplomerad Samtalscoach (HumaNova, 2016)
Personalvetare, fil kand, 120 p (Stockholm universitet, Uppsala universitet, 2005)

Var håller jag hus?

Smedby kursgård, gul villa, Upplands Väsby, Iremias samtalsrum, terapi, coachning, psykosyntes, psykologi
Kvinnor i vikingakläder, Gunnes Gård, Upplands Väsby, Smedby

Upplands Väsby

Ryttargatan 274 - Smedby kursgård

Mitt rymliga och ljusa samtalsrum går att hitta i den stora gula villan (Smedby kursgård) i historiska Hammarby socken i Upplands Väsby kommun. Huset ligger bredvid vikingagården Gunnes Gård och används därför även av de vänliga vikingar som arbetar med/på gården. Bli därför inte förvånad om du passerar ull, hantverk och naturfärgade garner på vägen till samtalsrummet på övervåningen.

 

Efter ett samtal kan det vara skönt att få sträcka på benen och rensa huvudet lite och göra ett besök bland gårdens djur, natur och vackra hus. Bredvid gården finns även ett fint elljusspår om man önskar ta samtal under en promenad istället.

Pga rådande omständigheter finns handsprit vid entrén, avstånd hålls både i och utanför samtalsrummet och man stannar hemma vid minsta förkylningssymtom.

Innergård på Mötesrum, Luntmakargatan 52, centrala Stockholm, samtal, coaching, samtalsterapi, psykologi
Samtalsrum på Mötesrum, Stockholm, Luntmakargatan 52, psykosyntes, samtalsterapi, coachning, psykologi, stöd, samtal

Centrala Stockholm

Luntmakargatan 52

Som kontrast till det mer lantliga Upplands Väsby tar jag även emot klienter i Stockholm där jag hyr samtalsrum via Mötesrum. En harmonisk plats mitt i stadens puls där man får möjlighet att sjunka ner i en mjuk fotölj och landa en stund. 

Luntmakargatans närmaste T-banestation är Hötorget och därifrån tar det bara några minuter att gå för att komma till samtalsrummen.

Pga rådande omständigheter finns handsprit vid entrén, avstånd hålls både i och utanför samtalsrummet och man stannar hemma vid minsta förkylningssymtom.

bottom of page