top of page

Samtalsterapi

Samtalsrum i Upplands Väsby, fotölj, fönster, ljus, trygghet, terapi, coaching, psykosyntes, psykisk hälsa, psykisk ohälsa, tystnadsplikt, Iremia, psykolog, psykologi

Specialområden

Självkänsla/Självförtroende

Högkänslighet (HSP)

Nedstämdhet/livsglädje

Stress/utmattning

Sinnero/ångest/Depression

Glädje/sorg

Ensamhet/gemenskap

Meningsfullhet/meningslöshet

Acceptans/frustration

Relationer/kommunikation

Självmedkänsla/självkritik

Livskriser

Medberoende

Duktig flicka-syndrom

Pris (ink. moms)

 Upplands Väsby:

Första prova-på-samtalet = 675 kr/60 min

Samtal 60 min = 900 kr

Samtal 90 min = 1350 kr

Stockholm:

Första prova-på-samtalet =  700 kr/50 min

Samtal 50 min = 950 kr

Samtal 75 min = 1425 kr

 

Betalningsmetod:
Swish eller faktura.

Av-/ombokning senast 24 h innan samtalet för att slippa debitering på halva priset.

Om du har Friskvårdsbidrag kan du använda det hos mig vid behov av stresshantering. 

Vad är Samtalsterapi?

 

Trygga samtal under tystnadsplikt för dig när du söker lättnad, förståelse, bearbetning eller bara behöver få bli hörd och sedd en stund. Ibland bjuder livet på svårigheter som vi inte ska behöva vara ensamma i. Ibland förstår vi inte varför vi mår som vi gör. Ibland söker vi svar på varför vi fungerar som vi gör i olika situationer. Oavsett var just du befinner dig i livet, är du varmt välkommen till mig precis som du är.

Hur går det till?


Första förutsättningslösa samtalet ger dig en chans att få känna in om just detta forum är rätt för dig. Alliansen mellan klient och terapeut är A och O i en terapeutisk process och det är viktigt att du känner tillit till den du pratar med. 

Då samtalsterapi är en personlig och känslomässig resa där du går igenom olika faser (Identifiera, Acceptera, Integrera, Transformera), kan terapin pågå allt från 10 ggr till ett år eller längre.


Det är inte helt ovanligt att inför första samtalet tro att man behöver prestera eller säga "rätt" saker. Det räcker dock med att du kommer som du är och med det du bär med dig. I mitt samtalsrum finns inget dömande eller värderande, utan här räcker det med att vara människa - med allt vad det innebär. Tillsammans utforskar vi vad du behöver för att börja må bättre.

Förutom rena samtal använder jag mig emellanåt av guidade meditationer, mindfulness och övningar som hjälper till att väcka det under-/övermedvetna. Allt för att du ska förstå dig själv än mer, finna lugn/frihet/acceptans eller skapa den förändring du önskar.

Förutom att sitta i ett lugnt och rogivande samtalsrum, går det även bra att ta samtalet under en promenad. Kanske önskar du få in mer rörelse i vardagen, tycker det är skönt att få frisk luft eller helt enkelt finner det enklare att prata när du går? Då tar vi sessionen under en promenad. Utgångs- och slutpunkt vid Ryttargatan 274 i Upplands Väsby.

​Terapeutisk inriktning?

 

Psykosyntes är en terapeutisk inriktning där man har en osnäv och varm syn på människan och hens egna resurser. Här tar man hela personen i beaktning - kropp, själ, känslor och intellekt - och fokus ligger på det friska i inom varje individ och möjligheterna i alla tillkortakommanden. Här har acceptans, självmedkänsla och medveten närvaro en central plats.

 

I samtalsterapi med psykosyntesinriktning ser man både till dåtid (barndom, erfarenheter), nutid (var du befinner dig idag) och framtid (längtan, tillit, önskan, potential) i syfte att börja förstå sig själv än mer och på nytt sätt. För vill jag börja må bättre behöver jag ha kunskap om hur, varför och kring  vad.

Bokning

&

Frågor

Tack för ditt meddelande! Jag återkommer inom kort.

/Åsa

bottom of page